OM BE IN YOGA

Bakgrund

Vill du som jag förvandla dina svagheter till styrkor och öppna upp för möjligheter hellre än att titta dig blind på begränsningar?

Innan jag började med yoga upplevde jag ofta att min kropp var ett hinder. Den höll inte måttet för samhällets eller mina egna krav. Vad jag inte insåg var att alla kroppar har olika förutsättningar och möjligheter. Mötet med yoga fick mig att börja omvärdera mig själv. Efter ett drygt decennium med yoga är den största gåvan för mig fortfarande insikten och upplevelsen av att min kropp innebär möjligheter, inte hinder. Med yoga började jag acceptera min kropp och min situation för att kunna se vad jag hade. Det visade sig vara en skatt! Med Be In Yoga vill jag dela med mig av mina verktyg, så att vi kan gräva upp skatter tillsammans.

Jag som håller yogaklasserna heter Madelene och har utövat yoga i drygt 10 år och undervisat sedan 2013. Under min yogaresa har jag inspirerats och lärt av många framstående lärare såsom Anja Bergh, Tara Judelle, Scott Lyons, Bonnie Bainbridge Cohen och Simon Krohn för att nämna några.

Be In Yoga

Be In Yoga är för dig som vill utforska dig själv med tekniker för att expandera, integrera och öka medvetenhet i både kropp och sinne. Vi utforskar kropps­sinnet genom asana (fysiska yogapositioner), meditation och upplevelsebaserad anatomi där vi ökar vår kroppsmedvetenhet genom upplevelse. Vi strävar efter att fördjupa förståelsen för hur vi som individer hänger ihop i en helhet.

Det passar dig som vill ha en mångsidig yoga med djup närvaro och som är redo att lyssna till den inre läraren lika mycket som till den yttre. Det är du som äger upplevelsen i din kropp, därför kommer kraften till förändring komma inifrån dig och inte från den som leder klassen. Du uppmanas hedra din individuella struktur och ditt eget uttryck. Självklart blir du guidad men utan tvång att skapa form eller känslor som ska matcha andras.

Vi möts på mattan för att fördjupa kontakten med vår kropp och hitta in i kroppens djupa inneboende intelligens. Varje klass har ett tema som relaterar det inre till det yttre. Vi undersöker kopplingarna i kroppens fysiologiska- och anatomiska system när vi rör oss utifrån t.ex. hud, skelett, celler, organ eller muskler. Alla har de sitt eget språk och en egen känsla av vad rörelse är. Kanske har man en tendens att alltid vara spänd och bära upp sig med sina muskler men i yogan upptäcker att man kan ta stöd och kraft från den inre arkitekturen, skelettet. Kanske finner man mer frihet och möjlighet till expansion när vi rör oss utifrån hjärtat snarare än i förutbestämda yttre former. Utforskandet är oändligt!